24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юли 21, 2024

Решиха проблема с транспорта на децата от Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“.

Най-четени

Още публикации

Община Варна реши проблема с транспорта на децата от Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна. Това стана след предприети действия от кмета Благомир Коцев и зам.-кмета Павел Попов. 

Учебното заведение се намира в кв. „Аспарухово“, което налага децата да ползват транспорт всеки ден. Малчуганите остават без превоз, след като сериозно се повреждат два от общо осемте специализирани автомобила за хора с увреждане. Те са към дирекция „Социални дейности“ в Община Варна и се използват интензивно от хората в нужда от целия град. 

След бързите действия предприети от кмета и зам.-кмета са осигурени един микробус от общинската фирма „Градски транспорт“ и един училищен автобус. Те ще заменят повредените два специализирани автомобила и ще поемат всички ученици, които ежедневно имат необходимост да стигнат да училището за незрящи в кв. „Аспарухово“. Мярката е временна, тъй като транспортът трябва да е пригоден и за лица в инвалидни колички. Община Варна е изпратила писмо до Министерство на образованието, с молба те да осигурят недостигащите две превозни средства, тъй като училището е държавно, посочи Попов. 

Днес зам.-кметът присъства на празничен концерт в училището. По време на събитието директорът Жулиета Петкова връчи грамоти на десетте най-добри ученици. Отличени бяха и част от учителите за цялостен принос и за мотивиран старт в професията. Награда получи и Дафина Кирова, която е съдействала за осуетяването на сериозни последици при инцидента със запалването на един от специализираните автомобили.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации