29.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юли 21, 2024

За медията

www.budnavarna.com е собственост на Иноуейв Рисърч ЕООД от 02.12.2023г. Това е датата на стартиране на проекта, който си поставя амбициозната цел да предоставя качествени материали на читателите от град Варна и региона, както и да ги държи информирани за актуалните събития.

!NB Иноуейв Рисърч ЕООД не носи отговорност и няма свързаност с budnavarna.bg или съдържание, което е било помещавано на адрес budnavarna.com преди декември месец 2023г. Всички материали, поместени на сайта са след този период. Иноуейв Рисърч ЕООД няма достъп до материалите на преходни сайтове ползващи този адрес и се помещава на нов сървър.

Будна Варна е проект с обществена насоченост и екипът на сайта осъщестява дейност – авторска и редакторска на доброволни начала.

 

 

Екип

Сергей Петров - Араджиони

Собственик

Сергей Петров е български политолог и общественик. Завършва специалност "Политология" във Велико Търново и по-късно става магистър по "Международна политика и сигурност". Другото научно направление, в което Сергей Петров се развива е икономиката. Завършва магистратура по икономика с фокус "Предприемачество" в специална програма на ВСУ, реализирана в партньорство с три американски университета – Санта Клара в Калифорния, Университетът Станфорд и Университета Енинбърг. Автор в печатни (годишници, научни сборници и др) и онлайн издания, както и гост в редица медии. Част от екипа на Innowave Summit. Развива бизнес в сферата на дигиталните услуги.

Калоян Георгиев

Гл. Редактор & PR и реклама

Калоян Георгиев е от гр. Варна. От над 10 години работи в местни онлайн новинарски издания в Морската столица на България. Работи с редица частни бизнеси, като ръководи иосъществява за тях рекламни кампании и PR. Калоян Георгиев не остава безпристрастен към процесите в гр. Варна, като негова кауза е градът да се развива и да разгръща своя потенциал. Преди budnavarna.com е създал и управлявал (до 2019 г.) друга медия със същото име, но с друг домейн - budnavarna.bg.

Петя Драганова

Автор

Любомир Цанев

Автор "Технологии и иновации"

Любомир Цанев се развива в сферата на маркетинга, като кариерният му път започва като content writer в TrendyNews, продължава като маркетинг специалист в De Ondernemersschool, където отговаря за стратегиите и изпълнението за маркетинга и продажбите на англоезичния пазар на фирмата и понастоящем е мениджър маркетинг и продажби за ИИ бранда BUL-AI. Има интерес към икономиката, философията, психологията и иновациите в технологичния сектор, както и към историята, като е член на „Царско историческо общество“ към фонд „Цар Борис и Царица Иоанна“. В медията „Будна Варна“ е колумнист в категория „Технологии и иновации“.

арх. Максим Недков

Автор "Градска среда"

Арх. Максим Недков е роден през 1989 г. във Варна. До 2016 г. работи като архитект в Мюнхен. Има силно отношение към градската среда. През 2018 г. открива самостоятелна изложба Изложбата "Съградено", на която представя 17 ръчни скици на характерни варненски сгради, съпроводени от цитати на обществени личности, чийто живот е свързан с морската столица. Архитект Максим Недков и екипа му да разработят онлайн приложението CoTown, което позволява на хората да визуализират своите идеи и да предложат градски трансформации.

Мартен Демирев

Автор

Мартен Демирев е предприемач и общественик. Развива бизнес в сферата на информационните технологии и споделените работни пространства. Радетел за икономическото развитие на гр. Варна, инвестициите в образование, модернизация и дигитализация. Любител историк, с афинитет към красивата градска среда. Страстен почитател на цар Футбол и безусловен поддръжник на свободата като ценност. Икономически се доближава до либертарианството, по въпросите на семейството и социалната сфера умерен консерватор. Обича градовете Провадия, където е роден и Варна където е прекарал най-голяма част от съзнателния си живот.

Будна Варна

Общ профил на редакция и автори

Редакционният профил на Будна Варна се използва от всички членове на екипа, както и за публикуването на материали на лица, които не са колумнисти в сайта.