12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Варненската полиция затяга мерките за студентския празник

Най-четени

Още публикации

Днес ОДМВР-Варна предприема комплекс от мерки, свързани със студентския празник. Проведени са срещи с представители на местната власт и управители на частните охранителни фирми. На тях са обсъдени начините за координация и взаимодействие за недопускане на сериозни нарушения на обществения ред и осигуряване на пътната безопасност. Екипи на РДПБЗН Варна са извършили проверки в хотели и нощни заведения за спазване на мерките за пожарна безопасност.

Предвидено е полицейско присъствие в районите на хотели, къщи за гости, заведения и нощни клубове, където се очаква да има събирания по случай празника. Планувани са специализирани полицейски операции за контрол по спазването на изискванията на Закона за движение по пътищата. Униформените служители ще следят за недопускане на нарушения на скоростните режими, управление на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози, установяване на неправоспособни водачи, техническа изправност на автомобилите, наличие на валидна застраховка „Гражданска отговорност“ и др.

ОДМВР Варна апелира студентите за разумно и безопасно поведение! Напомняме на тези, които ще поемат на път с автомобилите си, да бъдат отговорни и дисциплинирани зад волана с подготвени МПС-та за движение при зимни условия.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации