15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Добавят около 400 нови адреса във Варна към системата с правила за прием в първи клас

Най-четени

Още публикации

Близо 400 нови адреса да бъдат добавени към системата от правила за прием на първокласници, гласува на днешното си заседание комисията по наука и образование към местния парламент. Става дума за новорегистрирани адреси в общината – основно в крайните квартали на Варна, няколко местности, сред които Ментеше, Планова, Боровец-Север, Кочмар, Акчелар, както и във варненските села Звездица, Тополи и Константиново. Допълнението се прави, тъй като адресът на детето е водещ критерий при прием в първи клас. Учениците, чийто постоянен или настоящ адрес е в административния район на училището, получават най-много точки при кандидатстване.

На днешното заседание стана ясно също, че е стартирала процедурата по номиниране за удостояване с награда „Варна“ за 2024 г. Съгласно приетите статути в експертните комисии за оценка на предложенията в сферата на науката и висшето образование и в сферата на предучилищното и училищното образование се включват по трима представители на ПК „Наука и образование“.

По правило начело на експертните комисии в двете сфери е председателят на ПК „Наука и образование“ Владислав Бакалов. В работата на двете комисии ще се включи и общинският съветник София Колева. Нейните колеги Жечка Георгиева и Давид Киркоров бяха избрани за членове съответно на комисията за оценка на предложенията в сферата на науката и висшето образование и на тази в сферата на предучилищното и училищното образование.

Съветниците бяха запознати и с отчет на дейността на комисията в периода от началото на мандата до 1 март 2024 г.

Снимка: live.varna.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации