21.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, април 28, 2024

Биткойнът достигна исторически връх

Най-четени

Още публикации

Биткойнът достигна рекорден исторически връх от над 70 000 долара.

Водещата криптовалута Биткойн за първи път надхвърли границата от 70 000 долара, подкрепена от инвеститорското търсене на нови крипто продукти, търгувани на борсата в САЩ, и от очакванията за спад на глобалните лихвени проценти.

Милиарди долари се вляха в ETF-ите през последните няколко седмици, а пазарът получава допълнителна подкрепа от перспективите, които включват обновяване на блокчейн платформата ethereum, дом на конкурента на биткойн – етер , и събитие за „половинчатост“ на биткойна, което забавя потока на копаене през април.

Одобрението на 11 спот ETF за биткойн от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ в края на януари отбеляза преломен момент за индустрията след 18-месечна крипто зима, белязана от поредица корпоративни фалити и скандали.

Дори институционалните инвеститори, които някога отбягваха криптовалутите поради резките им и диви движения, също започнаха да отделят дългосрочни средства, което според анализаторите може да помогне за поддържането на последния етап от това рали.

Нетните потоци в 10-те най-големи спот фонда за биткойн в САЩ достигнаха 2,2 млрд. долара през седмицата, приключила на 1 март, като повече от 2 млрд. долара от тях отидоха в iShares Bitcoin Trust (IBIT.O) на BlackRock.

Неотдавнашният оптимизъм по отношение на биткойна се разпространи и върху други цифрови токени, особено етера, който се нарежда на второ място след биткойна по отношение на общата пазарна стойност, нараснала с повече от 60% от началото на годината.

Въпреки това някои експерти казват, че е трудно да се отърсим от спекулативния характер на тези активи. След като на 5 март достигна рекорден връх, биткойнът рязко обърна посоката и падна с повече от 10% обратно под нивото от 60 000 долара. 

Снимка: pixabay

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации