14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, май 8, 2024

Подаряват 25 000 дръвчета на хората от Варна и региона

Най-четени

Още публикации

Гората.бг ще подари 25 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Варна и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

Ето какво съобщават организаторите:

 „Ще подаряваме плодни – кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, облачински вишни, ябълки (подложка), череша (махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни липи, акации, явори, люляци, бряст и др. От 10:30 ч. ще Ви чакаме на паркинга на магазин „Метро“, Варна, ул. „Атанас Москов“ 2, тук: https://g.page/METRO-Varna?share

Този сезон засаждаме още 1 милион дървета, за 5 месеца! А и ще продължим към голямата ни цел, общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, вече сме засадили над 3 милиона.

Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще направим Варна и региона по-зелени, красиви и чисти.

Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 1,5 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета – 10, 20, 50 или колкото можете да засадите.“

Снимка: pixabay

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации