12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, май 3, 2024

Предупреждават шофьорите за голяма опасност

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Сега, когато ще бутаме стрелките напред, значи трябва да ставаме час по-рано, което означава, че ще трябва да се събуждаме по време, по което предния ден психиката ни още е спяла и ще трябва да си пием кафето час по-рано. Най-важното е за хората, които приемат лекарства, трябва да взимат лекарствата част по-рано, което за някое състояние може да бъде фатално, започна по Нова Тв д-р Веселин Герев.

Оттук започват и други проблеми. Ще трябва да шофираме или да пътуваме до работата си част по-рано, когато да кажем психиката ни се е разсъмвала или сме си пиели кафето преди смяната на времето, и едно европейско проучване сочи, че с 45% се качват пътно-транспортните произшествия в понеделник след смяната на часовото време, добави той.

Това даде повод на Виктор Николаев да отправи предупреждение към шофьорите, когато управляват колите си в този ден.

Дори аз имам така познати, които ми казват: Абе, дойдох до работа, ама както се казва като робот, просто, ако ме питаш какво ми се е случило по пътя, не мога да си спомня. Това означава, че периферното внимание и концентрацията не са били същите, както при старото часово време, каза още д-р Герев.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации