17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Безплатен курс за личностно развитие дава възможност на младежи от Варна да разгърнат пълния си потенциал

Най-четени

Още публикации

Този април във Варна стартира серия от обучения за младежи под надслов “Развиване на умения за успех”. 

 Въпреки че тийнейджърските години са период на интензивно развитие и откриване, много младежи излизат от училище и навлизат в живота на възрастни, без напълно да познават себе си, своите ценности и възможности. Това често води до лутане в избора на образование и кариера, пропуснати възможности и изгубен потенциал. 

Целта на този проект е да помогне на младежите да разберат себе си, да се научат да си поставят значими цели и да планират осъзнато своето бъдещо развитие.

 Обученията ще бъдат напълно безплатни за всички избрани младежи на възраст 15-25 години. Те ще се водят от сертифицирани коуч-треньори и психолози и са част от специализиран модул за личностно развитие в следните теми: себепознание, откриване на силните и слабите страни, основни ценности, повишаване на самочувствието, целеполагане и вземане на решения, умения за учене, изграждане на положителни навици и автентичност.

 Тези обучения са част от по-дългосрочен проект, насочен към развитие на младежкия потенциал в три основни направления: Личностно развитие, Професионално развитие и (Социално) предприемачество. Следващите два модула са планирани за септември и декември тази година. 

 Проектът се реализира от Фондация “Оренда” в партньорство с асоциация Challedu (Гърция) и е финансиран от програма Еразъм+. Една от значимите крайни цели на проекта е създаване на дигитална платформа, която да дава възможност на младежи от цяла България да получават полезна и практическа информация в посочените 3 направления.

 Краен срок за кандидатстване за участие в проекта е 5 април чрез попълване на предоставения формуляр: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQTw5io7gzYE3P76PjagdbO_gcLPYY-zbeM9aeu2Xy3AU-iw/viewform?usp=sf_link

 За повече информация за проекта и предстоящите дейности, може да следите Фейсбук страницата на Фондация „Оренда“

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации