17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, април 27, 2024

Община Варна сключи договори за 3,75 млн. за озеленяване

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Община Варна е сключила договори на стойност 3,75 млн. лв. за озеленяване в града. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на среща с участието на всички фирми по озеленяване, които работят на територията на петте района. 


Предвидените средства за дейности по озеленяване през 2024 година са със 7,14% повече спрямо 2023 година, или общо 3,89 млн. лв.  Градската среда на Варна има нужда от осезаемо подобряване, коментира кметът и подчерта, че за целта средствата могат да бъдат допълнително увеличени още тази година. Той бе категоричен, че ще изисква от фирмите по-високо качество на услугата и по–добър вид на всички зелени площи в града. 


По време на разговорите бяха обсъдени и промените в графика на дейностите за озеленяване, по-ранни срокове за процедурите за ежегодните обществени поръчки и рамковите споразумения. Разгледани бяха предложения за включване на нови зони за представително озеленяване, състоянието на поливните системи в града, планираните дейности по резитба, коситба и поставяне на нови насаждения за идните месеци. 


На срещата присъстваха също заместник-кметът по инженерна инфраструктура и благоустрояването инж. Пламен Китипов, експерти от Община Варна и районните кметства.  

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации