14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Бойко Борисов: Последните дни има страшно надцакване кой повече пари ще похарчи

Най-четени

Още публикации

Колаж: Будна Варна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че от партията са готови за избори. „Ние винаги сме готови, толкова пъти минахме през това“, посочи той пред журналисти в кулоарите на парламента. 

„Като похваля, че сме успели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се обиждат и излизат да ме опровергават. Нали досега всичко беше общо – правителството общо, парламентарната група обща, успехите общи“, заяви още Борисов по повод отношенията им с доскорошните партньори в сглобката. 

Той отново обясни, че въпреки всичко застава зад промените в Конституцията, предложени от Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“. 

По думите му, обаче, и парламентът, и правителството правят неща, свързани с излишни харчове. 

„Сега в момента, за тези няколко дни има едно страшно надцакване кой повече пари ще похарчи – правителството или парламента. За съжаление го казвам. Ако бях премиер, щях да се боря нито едно от двете неща да не се случи“, допълни той. 

На въпрос от журналисти дали всъщност и ГЕРБ не са се включили в това „надцакване“ Борисов беше лаконичен: „Включихме се, разбира се, няма да оставим на Денков и Асен Василев да дават стотици милиони в последния си ден. Така че, да, включихме се, естествено. Но в царството на лудите, само нормалния го обявяват за луд“, каза още Борисов. 

Готови сме още днес да гласуваме решение за спиране на „Балкански поток“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

„Тръбата е 100% българска, изцяло на територията на България, акциите са 100% на българите. Към днешна дата има 1,309 млн. лева чиста печалба. Няма такъв бизнес, такова държавно предприятие, нещо, направено в България, което да носи такъв огромен принос в пари на българите. Ако колегите искат и считат, че в него има нещо лошо и трябва да предадем интересите на България в полза на Гърция, още днес може да внесат решение да спрем „Балкански поток“, каза още Борисов.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации