16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Партньорство между Варна и Шумен: Популяризират заедно турситически обекти и дестинации

Най-четени

Още публикации

Варна и Шумен ще популяризират заедно туристическите си обекти и дестинации. Областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев и областният управител на област Варна проф. Андрияна Андреева ще подпишат споразумение за партньорство между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна.

Обединяващата кауза, по която ще работят двете администрации, е „Популяризиране на туристически обекти и дестинации, подкрепа и опазване на културно-историческото наследство на територията на област Шумен и област Варна“.

Целта е знакови за двете области туристически обекти и паметници от културно-историческото ни наследство да бъдат популяризирани и съхранени като част от дейностите за постигане на устойчив туризъм в двата региона.

Споразумението предвижда двете институции да обменят информация, да бъдат реализирани и координирани съвместни инициативи и тематични събития в общините, част от област Шумен и област Варна, да бъдат организирани работни срещи и дискусии за развитие на туризма, както и да бъде оказвано съдействие и подпомагане на дейности на различни организации, насочени към развитие на туризма и опазване на културно-историческото наследство на територията на област Шумен и област Варна.

Споразумението за партньорство между Областна администрация Шумен и Областна администрация Варна ще бъде подписано от областните управители на 5 април (петък) в 10.00ч. в залата на музея в Националния историко-археологически резерват „Плиска“.

В 10.30.ч. на Голямата базилика проф. Добромир Добрев и проф. Андрияна Андреева ще представят първата съвместна инициатива между двете администрации.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации