14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Община Варна с нов състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Община Варна обяви състава на новия Консултативен съвет по въпросите на туризма. Председател е кметът Благомир Коцев, а заместник-председател – ресорният заместник-кмет по въпросите на туризма Снежана Апостолова. 


В съвета влизат равен брой представители на общинската администрация и на браншовите туристически организации. От страна на Общината участват главният архитект, както и директорите на пет общински дирекции. Като представители на браншовите организации са включени Варненската туристическа камара, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и варненската й структура, Съюз на хотелиерите, Съюз на екскурзоводите, Българска асоциация на сомелиерите и винопроизводителите, Летище Варна, Варненска асоциация на туристическите агенции и представители на курортите „Златни пясъци“, „Св. св. Константин и Елена“, „Слънчев ден“ и други. 


Консултативният  съвет подпомага кмета и екипа му в разработването на стратегии, програми и проекти за развитието на туризма. Той дава становища по въпроси, свързани с развитието на сектора, включително размера на туристическия данък и неговото разходване. 


Съветът предлага, обсъжда и одобрява Програмата за развитие на туризма на територията на община Варна. Също така дава предложения за участието на Общината в международни, национални и регионални туристически борси и изложения.


Във функциите на съвета са още обсъждане на подготовката за предстоящия летен туристически сезон и анализ след приключването му.  

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации