16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Служебното правителство положи клетва пред 49-ото Народно събрание

Най-четени

Още публикации

Служебното правителство с министър-председател Димитър Главчев положи клетва пред 49-ото Народно събрание. На извънредно заседание на парламента премиерът и служебните министри  тържествено се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

След това в пленарната зала прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз. На клетвата присъстваха президентът Румен Радев и  вицепрезидентът Илияна Йотова.

В служебното правителство, предложено от Димитър Главчев и назначено от президента Румен Радев,  служебен заместник министър-председател и министър на финансите е Людмила Петкова,  служебен министър на вътрешните работи – Калин Стоянов, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството – Виолета Коритарова, служебен министър на труда и социалната политика – Ивайло Иванов, служебен министър на отбраната – Атанас Запрянов, служебен министър на външните работи – Стефан Димитров, служебен министър на правосъдието – Мария Павлова, служебен министър на образованието и науката – Галин Цоков, служебен министър на здравеопазването – Галя Кондева, служебен министър на културата – Найден Тодоров, служебен министър на околната среда и водите – Петър Димитров, служебен министър на земеделието и храните – Кирил Вътев, служебен министър на транспорта и съобщенията – Георги Гвоздейков, служебен министър на икономиката и индустрията – Петко Николов, служебен министър на иновациите и растежа – Росен Карадимов, служебен министър на енергетиката – Владимир Малинов, служебен министър на електронното управление – Валентин Мундров, служебен министър на туризма – Евтим Милошев и служебен министър на младежта и спорта – Георги Глушков. 

Снимка: parliament.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации