15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 4, 2024

Варненски майки: Изборите създават проблем! Как никой не го вижда?

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Изборите създават проблем! Не имагинерен, а реален, коментират майки от Варна, които се чудят, как никой не е забелязал това. 

В подкрепа на думите си те представят железен аргумент.

Независимо дали изборите са 2 в 1 или в два различни дни, то вотът за Европарламента е определен. Той трябва да се проведе на 9-и юни.

Проблемът идва от това, че Министерството на образованието и науката, със заповед №РД09-2050 от 28 август 2023 година, подписана от министъра, е определило датите за провеждането на изпитите от националните външни оценявания (НВО) за учениците. От нея е видно, обясняват варненки, че НВО за 10-и клас през учебната 2023 – 2024 година ще трябва да се проведе на 10 юни от 8 часа по Български език и литература.

Това, казват жените, няма как да се случи, тъй като стаите в училищата няма да са пригодени за изпитите. Трябва спешно да се промени датата, като от това следва, че ще трябва да се сменят и датите за останалите външни оценявания, които към момента са както следват: на 11-и юни по Чужд език (по желание на ученика), на 12-ти юни по Математика и на 14-и юни по Информационни технологии за измерване на дигитални компетентности (по желание на ученика).

Действащата към момента заповед трябва да бъде отменена с нова, категорични са майки от Варна. Да, изборите са важни, но и външното оценяване е много важно за тези, чийто деца са точно през тази година в 10-и клас, обобщават дамите.

Източник: Varna24.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации