16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

Слагат нови пейки и химически тоалетни в Морската градина

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

8 пейки има в Морската градина в пространството пред Аквариума. Пет на площадчето около макета на Черно море, а останалите три в тревните площи, като едната от тях е счупена.

Жители на града коментираха, че пейките са изключително малко, а мястото е едно от любимите им за разходка и почивка. Другият проблем, който хората посочиха за тази част на Морската градина, е липсата на тоалетна.

Семейство с дете в количка споделиха, че се редуват за сядането на пейка. Самите те изчакали хората преди тях да станат, за да седнат да си починат на едно от любимите си места в парка. Мъжът разказа, че често пътува в чужбина и във Франция е ползвал  химически тоалетни, които наподобяват тоалетните в апартамент и в които след всяко влизане на човек автоматично се измива и пода. Съпругата сподели, че има химически тоалетни, в които има обособен кът за майки с бебета, но в България подобно нещо не са виждали, а иначе сме страна член на Европейския съюз. По думите на мъжа след като си плащаме данъците е нормално да имаме и да изискваме удобства, в случая пейки и тоалетни.

Няколко са причините да има толкова малко пейки в района на Аквариума, каза за Радио Варна Стоян Аргиров, директор на общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване“, което поддържа Морската градина. Едната е непрекъснатото разместване на пейките в цялата градина от посетители, има и вандалски прояви. В момента пейките там са малко, защото има доста върнати за ремонт. Аргиров каза, че понякога пейките са толкова счупени, че успяват от три да сглобят и ремонтират две.

В този район на Морската градина  до седмица ще бъдат сложени поне още 8-10 пейки и общата им бройка не трябва да пада под 15-18, каза още Аргиров. Относно тоалетните той заяви, че около Аквариума никога не е имало такива – нито обществени, нито химически. След нашите въпроси обаче ще предложи да бъдат сложени 1 или 2 в най-скоро време.

Източник: Радио Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации