16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, април 29, 2024

ЦИК започва да приема документи за изборите през юни

Най-четени

Още публикации

Колаж: Будна Варна

Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрирането на партии и коалиции за участие в насрочените за 9 юни избори за Европейски парламент и за Народно събрание.

Приемането на документите ще се извършва всеки работен ден от 9:30 ч. до 17:00 ч. в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето, вход „Ларго“.

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17:00 часа на 24 април 2024 г. 

Партиите и коалициите ще трябва да представят подписки, съдържащи не по-малко от 2500 имена със съответните ЕГН-та.

Всеки избирател може да участва само в един списък за съответния вид избор или само в един списък – общ за двата вида избори. При полагане на подписа си в списъка избирателят удостоверява своята самоличност.

Регистрацията на партията за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България може да бъде подкрепена и от избиратели граждани на друга държава членка на Европейския съюз, като в списъците се посочват имената, личния номер, номера на удостоверението за пребиваване, датата на регистрация, посочена в него, и подпис.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации