14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Радостна новина: 2 ще е неучебен за учениците в редица общини в страната

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Кметове в страната подписаха заповеди за обявяване на 2 май за неучебен за учениците. Така почивните дни в училищата ще са от 1 до 6 май, включително. Решението им е съгласно чл. 105, ал. 3, от Закона за предучилищното и училищното образование, според който кметовете на общини могат да обявяват до три календарни дни за неучебни в рамките на една учебна година за училища на територията на общината.

Заповеди, с които обявяват 2 май 2024 г. за неучебен ден, вече разписаха кметът на Благоевград Методи Байкушев, кметът на Пловдив Костадин Димитров, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, кметът на Ловеч Страцимир Петков, кметът на Русе Пенчо Милков, кметът на община Хасково Станислав Дечев, кметът на община Димитровград Иво Димов, кметът на община Троян Донка Михайлова. На 2 май няма да учат и учениците в Асеновград и Първомай.

Кметът на Смолян Николай Мелемов също обяви 2 май за неучебен ден за училищата в община Смолян, съобщи общинският пресцентър. От Регионалното управление на образованието обаче уточниха, че за момента само Смолян от 10-те общини в областта въвежда неучебен ден на Велики четвъртък.

За учениците в Плевен неучебен освен 2 май ще бъде и 15 май, реши кметът д-р Валентин Христов. На 15 май Плевен отбелязва празника на града. От общината допълниха, че е в подготовка празнична програма.

С призиви от родители 2 май да бъде обявен за неучебен се съобрази и кметът на София Васил Терзиев, който също вече подписа заповедта.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации