14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, април 30, 2024

Времето утре във Варна – 18 април 2024

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

През нощта валежната зона постепенно ще се премества на изток, на места в Централна и Източна България количествата ще са значителни, ще има и гръмотевични бури. Вятърът и в източната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, във Варна – около 11°. Утре облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи все още ще има в Източна България, но бързо ще спрат. Около и след обяд на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен северозападен вятър. С него ще продължи да прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, във Варна – около 14°.

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 1300 m – дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m – около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. В сутрешните часове все още ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър, до полунощ – от югозапад, след полунощ от северозапад. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 40 мин. и залязва в 20 ч. и 12 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 32 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 37 мин. и изгрява в 14 ч. и 449 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации