13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Времето утре във Варна – 20 април 2024

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

През следващото денонощие над източната половина от страната ще е облачно с валежи от дъжд. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество. Над западната половина облачността ще се разкъса и намалее, през деня до предимно слънчево. След обяд от запад отново ще се увеличи и на места главно в планинските райони там ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад и в Източна България ще е умерен. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в котловините на Югозападна България до 0°. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Във Варна минималната ще е около 10°, максималната – около 13°.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 m – от сняг; главно в Родопите, Странджа и Сакар количествата ще са значителни. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който по билата до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 4°, на 2000 m – около 0°.

По Черноморието времето ще е облачно и дъждовно, на места със значителни количества. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат 12°-13°. Температурата на морската вода е от 11°-12° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнeнието на морето ще е 2-3 бала.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации