16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, май 19, 2024

Номинираха двама актьори от Варна за награда „Аскеер“

Най-четени

Още публикации

Двама актьори от Варна са номинирани за тазгодишната награда „Аскеер“.

За водеща мъжка роля за приза ще се бори Константин Соколов за ролята му на Петър в „Ботушът“ от Лило Петров, реж. Стоян Радев Ге. К., Театрално-музикален продуцентски център Варна – Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

В раздела за поддържаща мъжка роля, номиниран е Недялко Стефанов за ролята на Симеон в „Ботушът“ от Лило Петров, реж. Стоян Радев Ге.К., Театрално-музикален продуцентски център Варна – Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

На 24 май – в деня на най-светлия ни празник, празника на българската писменост, духовност и култура, в Театър „Българска армия“ Фондация „Академия Аскеер“ ще връчи за 33-ти път своите награди за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон.

Наградите „Аскеер“ са единствени по рода си театрални награди в България, при които отличията се дават „от артисти – за артисти“ и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър.

Единадесетте спектаклови категории на „Аскеер 2024“ включват представленията и техните творци с осъществена премиера в периода от 1 април 2023 г. до 31 март 2024 г.

Снимка: facebook

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации