17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 20, 2024

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ официално стартира във Варна предизборната си кампания за изборите

Най-четени

Още публикации

Снимка и видео: Будна Варна

Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ официално стартира във Варна предизборната си кампания за изборите 2 в 1 на 9 юни.

Представянето на варненската листа направи нейният водач – Даниел Лорер, който обяви, че в нея няма изненади, а приемственост. Сред акцентите в бъдещото управление са започнатите реформи в съдебната система и всички промени, необходими за икономическото развитие в нашата страна – за едни по-нормални доходи за европейска държава, каквато е България.

Откакто ГЕРБ царува се движим като влака на Брежнев – мислим, че отиваме в Европа, но всъщност стоим на едно място.“- допълни Лорер.

„Откакто ПП Продължаваме Промяната се появи на хоризонта на България, и ГЕРБ и ДПС разбраха, че не могат да управляват по старому.“ Коалицията дава заявка, че няма да направи компромиси с реформите, които иска. По думите му, ротацията не се е случила, защото имало символичен акт за предложение на правителство без съгласие на ПП-ДБ. Той подчерта, че според последни проучвания най-наболял проблем в България е здравеопазването, следван от борбата с корупцията и пропуските в образованието. Затова от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ залагат на трима медици – д-р Ивайло Митковски, д-р Антон Тонев и д-р Любиша Блажевски. В областта на образованието от Коалицията предлагат Мариела Иванова, която е трупала опит по специалността в САЩ. Сред другите имена в листата е това на адвокат Стела Николова, която е настоящ народен представител, водила редица битки за върховенство на закона. В сферата на туризма в списъка с кандидати е шеф Филип Спасов – добре познат и изявен в своята сфера. Сред личностите в листата са също хора, свързани с медиите – Дорет Димитрова и Надежда Илиева. Към разнообразието от професии има инженери, IT-специалисти, финансисти и бизнесмени. В края на списъка с кандидати за народни представители са общинските съветници от Общински съвет-Варна. Неговият заместник-председател от коалицията Николай Стефанов припомни, че от шест месеца в Община Варна вече има прозрачно управление и това трябва да продължи и на национално ниво. Коалицията е под номер 14 в интегралната бюлетина.

Списъкът на кандидатите за народни представители е както следва:

1 Даниел Максим Лорер
2 Ивайло Христов Митковски
3 Антон Йорданов Тонев
4 Стела Димитрова Николова
5 Любиша Блажевски
6 Филип Валентинов Спасов
7 Джихан Юсуф Акиф
8 Мариела Пламенова Иванова
9 Дора Костова Димитрова
10 Надежда Вълчева Илиева
11 Дарко Янакиев Георгиев
12 Антон Стаменов Тончев
13 Адриан Светлозаров Кабаев
14 Николай Тодоров Желязков
15 Иван Илиев Дончев
16 Цветан Страхилов Диловски
17 Тодор Николаев Костадинов
18 Мария Иванова Ангелова-Дойчева
19 Даниел Димитров Керемидчиев
20 Богомил Петров Петров
21 Ламбрин Димчев Сотиров
22 Дияна Тодорова Николова
23 Константин Свиленов Праматаров
24 Николай Стефанов Стефанов
25 София Любомирова Колева
26 Николай Денев Николов
27 Мартин Валентинов Димитров
28 Ярослав Тодоров Луков
29 Йордан Юлиянов Кателиев
30 Недко Янакиев Желязков
31 Петко Димитров Попов

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации