17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 20, 2024

Митничари спипаха над 51 000 „маркови“ шампоана на ГКПП Капитан Андреево (видео)

Най-четени

Още публикации

51 336 шампоана с лого на известна търговска марка бяха задържани на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.


На 05.05.2024 г. в 22:02 часа на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Според представените митнически документи той е превозвал козметични артикули от Турция за България. По време на контролните действия, митническите служители установяват в товара 51 336 шампоана в опаковки по 360 ml с лого на защитена търговска марка.

Шампоаните са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 относно защита на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на търговската марка, който е потвърдил, че стоката е фалшификат и представлява имитация на марката.

Снимка и видео: Агенция Митници

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации