17.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 23, 2024

Времето утре във Варна – 14 май 2024

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

През нощта облачността ще е значителна, на отделни места в югозападните райони ще има валежи от дъжд. В по-голямата част от страната ще е тихо, по Черноморието със слаб вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, Варна – около 7°. Утре облачността ще остане значителна, около и след обяд над Западна България – купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на отделни места, главно в планинските райони, ще са временно интензивни. В източната половина на страната валежите ще са само на отделни места, предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 16° и 21°, във Варна – около 18°.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места в масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, в отделни райони главно в Рило-Родопската област – значителни по количество. В планините в Източна България ще е почти без валежи. По най-високите части на Рила, Пирин и Стара планина ще духа умерен северозападен вятър, в по-ниските части ще се ориентира от изток-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна, максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от югозапад, по-късно през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации