16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 18, 2024

Влезе в сила забраната за строителство в курортите край Варна

Най-четени

Още публикации

От вчера, 15 май, до 1 октомври е в сила забрана за извършването на всички видове строителни и монтажни работи на територията на комплексите „Златни пясъци“, „Св. св. Константин и Елена“, КК „Чайка“, КЗ „Прибой“, курортна зона – местност „Манастирски рид“.

Забраните са установени със заповеди на кмета на морската столица Благомир Коцев, издадени в края на месец април.

Спира се достъпът на тежка строителна механизация и на всякакви превозни средства, доставящи строителни материали в комплексите. Изключение се допуска за неотложно аварийно-ремонтни дейности и геозащитни мерки и дейности, съгласно чл. 15 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие /ЗУЧК/.

Изтече срокът, в който възложителите и изпълнителите на незавършени строежи на посочените територии, имаха задължението да предприемат необходимите мерки за ограждане и обезопасяване на строителните обекти, да демонтират временно поставените обслужващи обекти, които са извън границата на строителната площадка, както и да почистят и възстановят нарушените в резултат на строително-монтажните работи, тротоари и пътни настилки около строежите.

Засегнатите от строителството зелени площи трябваше да бъдат почистени от строителни отпадъци, обработени и засадени със съответния вид декоративна растителност.

За нарушаване на заповедта и на основание на чл. 23 във връзка с чл. 15 от ЗУКЧ, физическите лица ще се наказват с глоби от 1000 до 10 000 лева, а на едноличните търговци и на юридическите лица ще се налага имуществена санкция в размер от 10 000 лева до 50 000 лева.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации