27.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Шест моноспектакъла на големи български артисти в програмата на МТФ „Варненско лято“

Най-четени

Още публикации

Популярни български артисти ще се включат в тазгодишното издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ с новите си моноспектакли. Публиката ще може да гледа впечатляващи представления на актьорите Мариус Куркински, Весела Бабинова, Христо Мутфачиев, Елена Телбис, Боян Арсов и Димитър Ангелов.

На 4 и 5 юни от 20:00 ч. актрисата Елена Телбис ще представи спектакъла „Прима Фацие“ в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна. Нейната героиня Теса Енслър, която е млад адвокат, посвещава живота си на служба на система, в която безпрекословно вярва. В един момент светът ѝ се променя и същата тази система е призована от нея, за да въздаде справедливост.

Номинираният за награда Награда ИКАР 2024 за дебют за ролята си в „Докато смъртта ме раздели“ Димитър Ангелов ще изиграе своя моноспектакъл на 5 юни от 20:00 ч. в Държавен куклен театър – Варна. Полудокументалната пиеса на американския драматург Дъг Райт разказва за немския травестит Шарлоте фон Малсдорф, който оцелява по времето на нацизма, преживява комунистическия режим в ГДР и завършва живота си във времената на демокрация като ексцентричната съдържателка на култов източноберлински магазин за антикварни предмети. Режисьор на спектакъла е Надя Панчева.

Отново на 5 юни, първо от 17:30 ч., а след това и от 20:15 ч. във ФКЦ – Варна, носителката на ИКАР 2024 за водеща женска роля Весела Бабинова ще представи моноспектакъла „Пистолет в торнадо“ на режисьора Васил Дуев-Тайг. Историята ни среща с Анджела, която се крие в мазето си в очакване да я връхлети торнадо. Изправена пред смъртна опасност, тя използва последното, което ѝ остава – чувството си за хумор.

Моноспектакълът с участието на Боян Арсов „Луцифер“ на режисьора Николай Младенов ще се играе в „Ретро клуб“ на ФКЦ от 21:00 ч. на 9 юни. На сцената се явява самият дявол като един „забавен кабаретен негодник“. „Не съм толкова лош“, повтаря нееднократно той и се обявява за повелител на изкуството и литературата. Грехът, изкушението и цената на морала. Борбата между Доброто и Злото. Възможно ли е да съществуват едно без друго? Как да осмислим доброто без съществуването на злото?

На 10 юни от 20:00 ч. и на 11 юни от 20:30 ч. моноспектакълът на Христо Мутафчиев „Боже мой“ на режисьора Стоян Радев ще бъде представен в „Ретро клуб“ на ФКЦ – Варна. Спектакълът ни пренася в „Бар Рай (при Юда)“, където самотен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите посетители. Мъжът е Христос или поне така твърди.

С моноспектакъла „Нашенец“ по разказите на големия български хуморист Чудомир, Мариус Куркински отбелязва 30 години сценична дейност. Варненската публика ще може да го гледа на 10 юни от 19:00 ч. на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Това е последното представление от българска селекция на тазгодишното издание на фестивала.

Билети за всички моноспектакли, както и за останалите събития от програмата на МТФ „Варненско лято“ могат да бъдат закупени на касите на ФКЦ и Драматичен театър „Стоян Бъчваров“, както и онлайн: https://bit.ly/4bjvKIG.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации