24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Мерят безплатно кръвното налягане на входа на Морската градина

Най-четени

Още публикации

Община Варна се включи в Националната здравна кампания за борба с хипертонията „Месец май за мерене“ по повод 17 май – Световният ден за борба с хипертонията. Тази година събитието е под надслов „Измерване, което спасява живот“. 

Вчера гражданите имаха възможност да измерят кръвното си налягане в мобилен медицински пункт, разположен на входа на Морската градина. Желаещите могат да направят това и днес (събота) от 10:00 до 16.00 часа.


Община Варна си сътрудничи активно с Българска лига по хипертония във връзка с провеждането на различни скринингови мероприятия и инициативи за повишаване информираността на гражданите, каза заместник-кметът по здравеопазването в Община Варна Снежана Апостолова. Тя участва в пресконференция по повод кампанията заедно с водещи специалисти в областта на сърдечните заболявания. 


„Май месец за мерене“ е глобална кампания, насочена към повишаване на осведомеността за рисковете от високото кръвно налягане, потенциалните дългосрочни последици и значението на профилактиката на социалнозначимото заболяване. Това е най-голямата в света публична кампания за скрининг на кръвното налягане. 


Организатор на кампанията е Българска лига по хипертония, съвместно с Български червен кръст, Асоциация на студентите медици в България, Българска студентска фармацевтична асоциация, медицинските университети в страната и общините. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации