30.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 27, 2024

От 1 до 15 юни: Над 40 театрални събития на МТФ „Варненско лято“

Най-четени

Още публикации

На 1 юни ще бъде откриването на 32-рото издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Събитието ще се проведе от 19:30 ч. на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“.

Тазгодишното издание на любимия на цяла Варна фестивал „Варненско лято“ ще се проведе между 1 и 15 юни, като в програмата са включени над 40 събития – едни от най-добрите театрални спектакли за изминалия сезон, както и впечатляващи международни постановки.

Фестивалът ще бъде открит от актрисата Цветана Манева – председател на Настоятелството на Фондация „Виа фест“, както и от директора на Фондацията – Николай Йорданов. Заедно с тях своя поздрав към публиката и екипа на фестивала ще отправят Министърът на културата Найден Тодоров, Министърът на туризма Евтим Милошев, кметът на община Варна Благомир Коцев, председателят на Българска асоциация за театър Ириней Константинов, както и директорът на ТМПЦ Даниела Димова.

В 20:00 ч. ще започне представление на спектакъл от репертоара на Народния театър – „Великденско вино“ от Константин Илиев на режисьора Явор Гърдев, с участието на Владо Пенев и Павлин Петрунов.

През 2024 г. МТФ „Варненско лято“ предлага на публиката още по-богата програма, наситена със забележителни театрални спектакли и събития на открито, срещи с любими български актьори, шоукейс и много други изненади. Билети за събитията се продават на касите на ФКЦ – Варна и ТМПЦ, както и онлайн: https://bit.ly/4bjvKIG

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации