20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 27, 2024

КТ „Подкрепа“ и КНСБ ще проведат утре протест пред „Солвей Соди“

Най-четени

Още публикации

КТ „Подкрепа“ и КНСБ ще проведат протестен митинг пред административната сграда „Солвей Соди“ утре,11 юни 2024г.

Синдикалните организации на КТ „Подкрепа“ и КНСБ сезираха за нарушенията Инспекцията по труда и паралелно с това стартираха процедура по уреждане на колективен трудов спор с искания за допълнително увеличение на основните възнаграждения със 150 лева на човек, считано от 1 юли 2024 г., както и за запазване на съществуващите през последните 20 години размери на обезщетенията при пенсиониране.

Синдикатите ще приложат всички позволени от закона средства за оказване на законен натиск за постигане на колективните искания на работниците и служителите на „Солвей Соди“ АД и за разрешаване на колективен трудов спор. В тази връзка, ще стартират серия от протестни акции, които в зависимост от резултата от преговорите, могат да прерастнат и в ефективни стачни действия.

Първият протестен митинг ще се проведе между 15:00 и 16:35 на 11.06.2024 г. пред Административната сграда на „Солвей Соди“ АД, като в него ще се включат работещи, които не са на смяна в момента, както и работници и служители от други дружества, в знак на солидарност с колегите си.

Снимка: КТ Подкрепа – Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации