24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Община Варна ще премахва нерегламентирано оставените електрическите велосипеди и тротинетки

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

Извършени са проверки на фирмите, които отдават под наем електрически тротинетки и велосипеди, отчетоха от общинската администрация. Целта е да се регламентира паркирането им на обществени пространства. На фирмите е дадено предписание да предоставят информация за броя на превозните средства, за да може да се регламентира престоят им върху общинската собственост. Ако не се стигне до споразумение с фирмите, електрическите велосипеди и тротинетки да бъдат принудително премахнати, нареди кметът. 


На днешната оперативна среща на общинската администрация беше отчетено, че са възстановени спиркозаслоните в курортния комплекс „Златни пясъци“. От ресорната дирекция по общинска собственост докладваха, че в момента с ограничен бюджет се отстраняват нанесени щети по съоръженията. Предстои да се направи и рехабилитация на инфраструктурата около тях. 


От фирмата, която е ангажирана с почистването на отводнителните шахти, отчетоха, че 90% от тях в районите „Одесос“ и „Приморски“ са обработени. Наредено им беше приоритетно да проверяват състоянието на съоръженията в автомобилните подлези и други места, които, по време на обилни валежи, стават непроходими. 


По график във всички райони се извършва втора и на места вече трета коситба. Очаква се дейността да приключи до края на месец юни. Кметът Коцев нареди на районните администрации да направят обход и да набележат местата, където ниските корони на дърветата пречат на водачите на автомобили, пешеходците и на сметопочистващите камиони тип „Норд“.  Работата на фирмите за косене ще бъде пренасочена и към премахване на издънките около дърветата, които правят непроходими тротоарите. В район „Приморски“ този процес вече е започнал, около 200 широколистни дървета вече са обработени, съобщи районният кмет. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации