24 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юни 16, 2024

Регата за килови яхти стартира във Варна

Най-четени

Още публикации

Регата за килови яхти Варна 200 (две денонощия без прекъсване) стартира на 12 юни от Морска гара Варна.

Нарича се 200, защото състезателното разстояние е 200 мили в Черно море по българското крайбрежие! Регатата ще бъде наблюдавана в реално време от тракер системата за безопасност. Последното състезание от миналата година бе проследено от 7000 зрители. Финалът бе много оспорван и всички завършили яхти в 200-милния етап финишираха в рамките на 1 час. Класовете са IRC и ORC.

Организатор е Морски клуб Компас със съдействието на Пристанище Варна и Българската федерация по ветроходство. Регатата е уникална с това, че е най-дългата и най-тежка за участниците. Изисква много воля, умения и издръжливост от ветроходците.

Продължителността и е над 2 денонощия без прекъсване. Oчаква се състезанието да бъде много оспорвано. Участие ще вземат и най-бързите яхти в класвете IRC и ORC.

Програмата:

12.06.2024

08:00 – 12:00 Инспекция и късна регистрация

14:00 Техническа конференция

16:30 Откриване на регатата

18:00 Старт офшорни гонки:

1 гонка: Варна – Балчик – о-в Св. Иван – Навигационен знак между НВБ и Фар Несебър – ов Св. Анастасия – Царево – Финал Варна (200 м.м). коефициент 3

2 гонка (в рамките на двестамилния етап описан по–горе): Варна – буй пред Балчик – о-в Св. Иван – червен навигационен знак в пристанище Несебър. Линията между червен навигационен знак в пристанище Несебър и входен фар на Несебър се счита за финал на втора гонка и старт на трета гонка. Коефициент – 1.5

3 гонка (в рамките на двеста милния етап описан по – горе): Старт червен навигационен знак в пристанище Несебър и входен фар на Несебър – о-в Св. Анастасия – Царево – Финал Варна. Коефициент 1,5.

15.06.2024
20 ч: Награждаване на победителите в офшорните гонки.

16.06.2024
11 ч: Иншорни гонки във Варненския залив коефициент 1.0
19 ч: Награждаване на победителите и закриване на регатата.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации