27.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 26, 2024

Събарят Полиграфията във Варна, ето с какво я заменят

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна


В края на минлата година пред РИОСВ е представено инвестиционно намерение да бъдат изградени две жилищни сгради и търговски обекти на мястото на Полиграфията във Варна.

По данни от съобщение за процедурата, която е качена на сайта на районно кметство „Одесос“, става ясно че вносители на предложението са „Еврона“ АД и „Варна Дайвинг център“ ЕООД. Става дума за частен терен на бул. „Христо Ботев“ три, който е с площ 1897 кв.м. Идеята е на негово място да се появяват две жилищни сгради ново строителство с РЗП 9495 кв.м. Проектът е съгласуван с МК.

„Заинтересуваната общественост може да се запознае с информацията, представена от възложителя всеки понеделник и четвъртък от 9.00 до 12.00 ч. в сградата на район „Одесос“ , ул. „Стефан Караджа“ №30, гр. Варна и да изразят становище по нея в деловодството на район „Одесос“ всеки ден от 8.00ч. до 17.45 ч.“, посочват от кметството.

Според ПУП, публикуван на сайта на район „Одесос“ се предвижда сградите да бъдат с височина около 8 етажа.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации