27.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Кога камерите на тол системата ще започнат да засичат скоростта на шофьорите?

Най-четени

Още публикации

В края на миналата година стана ясно, че камерите на ТОЛ системата могат да засичат скоростта на шофьорите чрез специален софтуер. Тогава от дружеството БГТОЛ обясниха, че за да се използват активно, трябва да се направят законодателни промени. Докъде са стигнали те и кога техниката ще бъде на разположение с всичките си възможности обясни пред БНТ Румен Мутафчиев – директор на „Национално ТОЛ управление“.

„Системата се намира в подготовка за измерване секционен режим на средната скорост. Необходимо е да се случат три етапа. Първо, в момента върви техническото надграждане на системата, което ще даде възможност да се извършва секционен контрол на средната скорост. Вторият важен момент са законовите промени, които трябва да бъдат прилагани – в момента те са процедирани от МВР. Третият важен момент да заработи тази система е нейното сертифициране, което ще бъде извършено от Българския институт по метрология“, уточни Мутафчиев.

Той допълни, че се прави всичко възможно системата да е готова за това правоприлагане в най-скоро време. Според него, от гледна точка на закона, най-важно е да се дефинира понятието „средна скорост“.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации