25.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Съвременни артисти от цял свят ще търсят възможности за ново сценично пространство във Варна

Най-четени

Още публикации

Артисти от цял свят пристигат във Варна, за да подкрепят идеята за създаване на ново сценично пространство за танц и други съвременни изпълнителски изкуства в града. На 16 и 17 юни творци от 15 държави ще обсъждат възможностите в морската столица да се създадат по-добри условия за развитие и обмен на местните творци и за представяне на съвременни артистични продукции от страната и чужбина.

Събитието се провежда в рамките на пленарната среща на IETM – най-голямата мрежа за съвременни изпълнителски изкуства в света, която тази година се провежда в България. Домакин е Регионалният център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“. Срещата във Варна е съвместна инициатива на IETM, РЦСИ „Топлоцентрала“ и Варна Денс Театър. Тя се провежда под патронажа на кмета Благомир Коцев и с подкрепена от Фонд „Култура“ на Община Варна и Министерство на културата.

Срещата е под надслов „Local Venue – Global Value“ с идеята да се приложат на местно ниво експертността и опитът на международната група за създаването на модерно, мултифункционално сценично пространство по модел на РЦСИ „Топлоцентрала“. Темата ще бъде обсъдена на среща на представители на професионални организации от България и чужбина с кмета Благомир Коцев.

Снимка: Будна Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации