25.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Народните представители от 50-ото Народно събрание положиха клетва

Най-четени

Още публикации

Народните представители от 50-ото Народно събрание тържествено се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Според последните промени в Конституцията с полагането на клетвата на новоизбраните народни представители се прекратяват пълномощията на предишното Народно събрание.

Най-възрастният народен представител Силви Кирилов /парламентарна група на „Има такъв народ“/ откри първото заседание на 50-ото Народно събрание.

Силви Кирилов  отбеляза, че от разединението страда държавността, българският избирател иска промени, а задача на политиците и интелигенцията е да ги осъществи – планирано, осъзнато и обосновано. Живеем в изключително динамично време, живеем във време разделно, живеем в сложна социално-политическа ситуация, посочи той. По думите му липсва доверие в институциите и в политическата система, няма единство в обществото, нещо повече – често противоречията са антагонистични.

Логичният въпрос е какво трябва да направим, отбеляза Силви Кирилов. Мисля, че всеки един от нас лично или като политическа партия е необходимо да анализира и да осъзнае собствените си пропуски, да загърби личния си и частно-политически интерес в името на решаването на най-важните икономически и вътрешно- и външнополитически предизвикателства, заяви той. Според него е необходимо създаване на стабилна, предвидима и устойчива среда за развитие на бизнеса, за спокойно и сигурно ежедневие на българския гражданин, който да усеща справедливост и да вижда, че има възмездие за тези, които пристъпват закона и морала.

Народът ни постави изключително важни и съдбовни задачи за решение и ние трябва да оправдаем доверието, каза Силви Кирилов. Време е да върнем здравия разум, призова той.

След като народните представители от 50-ото Народно събрание тържествено положиха клетва в пленарна зала прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Изявления направиха представители на представените в Народното събрание партии и коалиции.

В пленарната зала присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният министър-председател Димитър Главчев и министри от служебния кабинет, бивши председатели на Народното събрание, представители на съдебната власт, на официалните вероизповедания в България и на дипломатическия корпус.

Снимка: НС

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации