26.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

Първите 15 ученици ще започнат практика във ВиК – Варна

Най-четени

Още публикации

Вече е факт договорът, с който 15 десетокласници от специалност „Водно строителство“ в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия във Варна ще проведат практиката си във „ВиК – Варна“ ООД. Той бе подписан от управителя на дружеството инж. Веселин Русев и директора на гимназията г-жа Мария Петрова – Драганова. С това бе сложен финалът на първия етап от съвместната работа на гимназията и водното дружество, чиято крайна цел е възпитаниците на ПГАСГ „Васил Левски“ да припознаят своя бъдещ работодател в лицето на ВиК – Варна, както и да се ориентират в кое от направленията биха искали да се развиват.

Учениците гостуваха за първи път в дружеството в Световния ден на водата, когато бе организиран ден на отворени врати.

Практикантите ще имат възможност в рамките на периода от 1 до 12 юли да станат, макар и за малко, част от отдела по паспортизация, звеното, което се занимава с проектирането, ще поработят с диспечерите по приемане и отработване на аварии по водопреносната мрежа, ще се запознаят с работата на отдела по канализация, ще посетят пречиствателната станция и пр. От дружеството се ангажират да покажат на учениците и работа „на терен“.

Вторият етап от сътрудничеството на двете институции ще бъде създаването на стипендиантска програма, която ще позволи на ВиК-дружеството да си „отгледа“ кадри, които след завършване на училищната си подготовка да станат част от екипа му.

„Моята цел в дългосрочен план е дружеството да се модернизира и „подмладява“. Искам хората, които работят при нас, да са квалифицирани, мотивирани и целенасочено да развиват знанията и уменията си в полза на ефективната работа на ВиК – Варна. Затова сега залагаме началото на съвместната ни работа с професионалните гимназии, започнахме поетапно подновяване на техническия парк, ще инвестираме в дигитализацията и цифровизацията на основните процеси, които, от една страна, ще привличат все повече млади хора за работа при нас, от друга – ще повишат качеството на услугата, която предлагаме“, заяви управителя на Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД инж. Веселин Русев.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации