27.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, юли 19, 2024

Парламентът прие оставката на Христо Иванов

Най-четени

Още публикации

Колаж: Будна Варна

Депутатите прекратиха пълномощията на Христо Иванов, който подаде оставка като депутат.

След изборите на 9 юни Христо Иванов подаде оставка като председател на „Да, България“ и заяви, че се отказва от депутатското си място заради лошите резултати на формацията. Иванов обаче не подаде заявление за отказ до ЦИК и беше вписан като избран народен представител от 24 МИР – София. Така, след като се закле, Иванов официално подаде оставка.

В първия си работен ден по същество парламентът поднови стара традиция – скандалите. След като оставката на Христо Иванов беше приета, ИТН и „Възраждане“ атакуваха него и ПП-ДБ за промените в Конституцията. От ПП-ДБ пък защитиха Иванов като изтъкнаха, че той винаги е бил диалогичен.

Тошко Йорданов – ИТН: Много е хубаво, че 50-ото НС ще започне с нещо хубаво – да махне Христо Иванов. Заради него Конституцията беше направена на саздърма. Той е талкова некадърен, че ако някой морж беше на негово място, щеше да се справи по-добре.

Манол Пейков – ПП-ДБ: Вие на Христо Иванов и камъче в обувката не можете да бъдете, защото няма да ви усети, толкова сте мъничък. Защо сте тук? Поне в зала не сядайте в скута на Пеевски. Ако не успеем да направим правителство, Рая Назарян може да ни стане служебен премиер. Костадинов поне има план – когато ни завземе Русия, да стане генерал-губернатор. Вашият план е само да си напълните джоба с жълти стотинки. Опитайте се да укротите нагона си. Има добър тон.

Божидар Божанов – ПП-ДБ: Съветът на Европа каза, че Конституцията е добра. Господин Иванов се опитваше системно да реши политическата криза. Както се вижда в тази зала, не успя и си подаде оставката.

Климент Шопов – „Възраждане“: Обяснете на ПП-ДБ защо те направиха така, че Рая Назарян може да е служебен премиер.

Тошко Йорданов – ИТН: Комисията за психичноболните трябва да я направим постоянна. Щели сме на направим Рая Назарян служебен премиер, явно не можете да помните 6 месеца. Точно заради комплексите на Христо Иванов променихте Конституцията. Вие, законотворци и майки на Конституцията, дадохте меню, от което президентът да избира. Маймуната помни три минути, вие не сте маймуни, защото помните малко повече. Съветът на Европа не е този, който ще казва какво да прави страната с Конституцията. Всички юридически организации казаха, че предложенията в конституцията са тъпи. Вие мажете да страдате колкото си искате, а ние можем да се радваме, че Христо Иванов се маха/

Кирил Петков – ПП: Аз няма да кажа една дума по повод чутото от Тошко. Искам да застанем на висотата на тази трибуна и да благодарим на Христо Иванов, че беше диалогичен и за мен беше чест да бъда рамо до рамо до него. Ако всеки направи промяна като Христо, България ще бъде различна държава. Да пожелаем всеки един от нас да има такава значима роля както Христо Иванов.

Станислав Балабанов – ИТН: Направи наистина голяма промяна Христо Иванов да – реши да управлява, вадейки пари от Нс. Наруши принципите си и седна в скута на Пеевски.

Светослав Тодоров – „Възраждане“: Има прогрес – Манол Пейков скоро ще започне да идва с вратовръзка, Божанков да спре да идва с обувки за тичане. А вие, господин Петков, кога ще последвате примера на Христо Иванов?

Кирил Петков – ПП-ДБ: Един наш колега си подаде оставката, нямаме ли поне достойнството да бъдем над низостта от т.нар. шоу. Един шут винаги остава шут. Но той е един. Не бива да се поддаваме на това дъно.

Борислав Гуцанов – БСП: Представете си как изглежда НС пред хората, които ни гледат, ако въобще някой ни гледа. Положението е трудно и сложно, нека решаваме проблемите на хората и държавата.

Тошко Йорданов – ИТН: Най-вероятно Конституционния съд ще окастри тези промени в Конституцията.

Йордан Иванов – ПП-ДБ: Не съм ви казвал, че вашият лидер е виновен за чалгаризацията на страната, защото все пак представлявате български граждани.

Иван Ченчев- БСП: Защо след като е ясно, че ще има дискусия, Христо Иванов не е в залата? Вие сте толкова разкъсани в дясното пространство, което ви го взе Борисов. Интересуват ме мотивите на Христо Иванов да подава оставка. Като се провали с Конституцията – защо тогава не подаде оставка? Дали не предотвратява нещо в държавата или улеснява някакъв процес?

Източник: БНТ

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации