35.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, юли 18, 2024

Благотворителен Коледен базар ще се проведе във Варна в подкрепа на самотни бременни жени и майки

Най-четени

Още публикации

От 6 до 21 декември 2023 г. в сградата на Административен съд – Варна се провежда Благотворителен Коледен базар, който е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна.

Звената на Комплекса, които работят с деца и техните семейства, са изработили коледни изделия – сувенири, играчки, картички, които предоставят за Благотворителния базар. Тази година средствата, събрани от коледните изделия, ще бъдат за закупуване на битова техника за звено „Майка и бебе”, което е структура от Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна. Капацитетът му е за 8 майки и 12 деца. В него получават подслон и подкрепа самотни жени в последните месеци на бременността и майки с деца до 3 години, при които съществува риск да изоставят детето си. На семействата се предоставят временен подслон за срок от 6 месеца, емоционална и психологическа подкрепа, социални консултации, посредничество, насочване към съответните специалисти. Ежедневно майките се консултират от екип специалисти за придобиване на родителски умения и самостоятелен живот. Настаняването е временно, като основен критерий за получаване на услугата е желанието на майката да се грижи за детето си.

Благотворителният базар се провежда за 5-та година, по традиция в Административен съд –Варна в партньорство с Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна. Той е израз, в дните преди сбъдване на чудото на Рождество Христово, на нашата надежда и желание да проявим доброта и съпричастност и да помогнем на майките и техните деца да имат една по-топла, уютна и радостна Коледа!

Снимка: Фейсбук/ Административен съд – Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации