12.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, април 26, 2024

Извънредно заседание на Народното събрание

Най-четени

Още публикации

Народното събрание ще проведе извънредни заседания в понеделник и във вторник. В понеделник депутатите ще обсъдят на първо четене проекта на правителството за държавния бюджет за 2024 г., а във вторник се предвижда окончателното гласуване на част от данъчните закони. Отлагането на бюджета и планирането му за обсъждане преди данъчните закони следващата седмица срещна съпротивата на БСП.

Лидерът Корнелия Нинова заяви:

„Вчера призовах разумът и професионализмът да надделеят над лакомията, безхаберието на българския народ – не. Че и лекции ми чете тука Цонев от трибуната колко сме неграмотни и не знаем как се прави бюджет!“.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС  обясни, че разместването е заради отсъствието на финансовия министър Асен Василев, който участва в Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси, и заради вчерашната законодателна програма с внесени законопроекти от парламентарните групи:

„Днес как да гледаме бюджета като…, готов е докладът на всички комисии, сега можем да го почнем. Искате ли без министъра да го почнем? Не искате. Ние не искаме да правим прецеденти, а се гледа бюджет без министър, така че няма никаква диспропорция, няма никаква липса на логика, както твърдите. Напротив, абсолютно последователно се движим“. 

Източник: БНР

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации