15.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Обсъдиха проектите на Варна за финансиране на туризма

Най-четени

Още публикации

Община Варна кандидатства по два проекта за провеждане на мащабни маркетингови кампании на немския пазар. Всички дейности ще се финансират по новата Програма за маркетингови дейности на туристически услуги в Черноморските общини на Министерство на туризма. Това стана ясно по време на работна среща вчера на кмета на Варна Благомир Коцев с министъра на туризма Зарица Динкова.

По същество и двата проекта целят създаване на иновативни туристически продукти, предоставящи различен подход при представянето на Варна като важен черноморски регион, обясни кметът. От разговора стана ясно, че основният фокус на програмата е върху насърчаването на икономическия растеж и подобряване на информираността. В проектите си Община Варна цели да повиши онлайн потребителското доверие за Черноморския регион на германския пазар, който все още не е възстановил нивата отпреди 2019 г.

Чрез удължаване на туристическия сезон, се стремим косвено да разкрием нови работни места в сферата на туризма и целогодишна заетост на вече отворените такива, добави още кметът. 

Министър Динкова посочи, че програмата е реална стъпка по посока децентрализация, защото, по думите й, туризмът е преди всичко локална политика. Тя посочи, че е необходимо да се направи среща между кметовете, на която да се обсъдят политиките и концепциите на местно ниво и координацията на национално ниво. Кметът на Варна, съобщи, че за петък – 8 декември, вече е поканил кметовете на общините от Североизточна България, за да се обсъдят общи инвестиционни проекти, включително и в сферата на туризма.

Министърът на туризма Зарица Динкова и кметът на Варна Благомир Коцев запалиха заедно светлините на Коледната елха на Варна и присъстваха на празничния концерт и зарята.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации