26.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юни 15, 2024

Общностният център за деца и семейства във Варна продължава да функционира по нов проект

Най-четени

Още публикации

Общностният център за деца и семейства във Варна продължава да функционира по нов проект. Финансирането в следващата една година ще се осигурява по Програма “Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Това съобщи на пресконференция днес ръководителят на проекта Даниела Биячева. 


Центърът, който работи от 2015 г., се помещава в сграда на ул. „Кап. Райчо“№ 103А. Той предлага услуги за социално уязвими групи, в помощ на деца и родителите им. Дейностите са разделени за деца от 0 до 7 години и включват: патронажа грижа за от 0 до 3 г., услуги за ранно детско развитие, ранна интервенция на деца с увреждания, семейно консултиране и подкрепа, формиране и развитие на родителски умения, здравна консултация и други. 


В рамките на проекта ще се изпълнят редица дейности, свързани със здравна профилактика и превенция на болестите при децата, информираност за здравното обслужване на малчуганите, улесняване достъпа до здравни грижи, реализиране на програми за превенция на ранните бракове и раждания, семейно планиране, подготовка за включване в образователната система. 


Екип от 16 специалисти и помощен персонал ще предоставя услугите по проекта, в които ще бъдат включени 350 деца и техните семейства от община Варна, съобщи още Биячева. По нейни данни от функционирането на центъра досега, са обхванати 1993 деца.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации