32.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, юли 14, 2024

Решено: Ще плащат компенсации ако останете без ток

Най-четени

Още публикации

На потребителите, останали без ток и след 29 ноември заради снега, паднал в последния уикенд на предния месец, електроразпределителните дружества дължат обезщетение. Това смята председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, който заедно с министъра на енергетиката Румен Радев бе изслушан в Народното събрание по казуса, предаде Дневник.

От казаното от двамата се разбра, че елекроразпределителното дружества, отговарящо за южна България се е справило с авариите в рамките на вътрешна процедура за ограничителен режим заради по-малкото щети, а другите две – Север и Запад, са подали заявление до министъра на енергетиката, че искат да използват процедурата , позволяваща им снабдяването с енергия да бъде спряно, за да може да се отстранят авариите.Радев обясни, че неговата заповед за ограничителния режим за дружеството, отговарящо за Западна България е било до 24 часа на 29 ноември, а на северното – до 20:50 ч. на 29 ноември. За това са били уведомени както КЕВР, така и Европейската комисия. На тази база е и заключението на председателя на енергийния регулатор. В момента обаче комисията прави пълна проверка на електроразпределителните дружество и Иванов обеща в изводите и последствията от него да ведомството да бъде безкомпромисно.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации