24.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юни 22, 2024

69-годишна пияна съседка преби с лопата дядото, за когото се грижи срещу заплащане

Най-четени

Още публикации

Възрастен мъж е пребит с лопата, а след това ограбен от своя съседка. Жената се грижела за 86-годишния вдовец срещу заплащане. 

Жестокият побой е нанесен във врачанското село Градешница, разказа бТВ. Синът и дъщерята на пострадалия живеели в града. На Никулден 69-годишната гледачка започнала да бие мъжа без причина, докато спял. 

Взе лопатата за печката и започна да ме налага. Аз пищях и виках „какво правиш, защо“, разказва възрастният мъж.

Той има рани по цялото тяло. Освен с лопата, го налагала и с дърво за огрев. След жестокия побой, бръкнала в джоба на дрехата му и откраднала 200 лв. 

„Където е достигнала, е била. Кръв отвсякъде. Бръкна в ризата. Аз си бях сложил ръката, тя ме биеше с лопатата. Взе парите и вика „къде са другите“. Викам: нямам други“, допълва мъжът. 

Нападателката си тръгнала, но след малко се върнала и го заплашила, че ще го унищожи, ако каже на полицията. Мъжът опитал да извика помощ чрез аларма в дома си, защото нямал телефон. Никой обаче не го чул, защото къщите около него са необитаеми. Семейството му разбрало на следващата сутрин.

„Беше отекъл, уплаших се. Преглеждат го на всякакви кабинети, хората се уплашили там. Така и куче не се бие“, разказва дъщеря му.

69-годишната нападателка е задържана незабавно. Тя е привлечена като обвиняема за грабеж. 

„Престъплението е извършено с особена дързост. Тя е била в пияно състояние. Това ще бъде отразено в случая и ще понесе по-тежка наказателна отговорност“, уточниха от прокуратурата.

Предвиденото наказание е лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации