14.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 20, 2024

Съдят майка, убила мъжа си след дълги години домашно насилие

Най-четени

Още публикации

„Нова телевизия“ разказа историята на майка, бита с тръба, рязана с нож, провесвана през балкона, заливана с горещ восък. Допреди няколко месеца, когато, по думите й, при самозащита пробожда с нож насилника си, който е баща на децата й. Ударът е фатален. Днес жената е с мярка за неотклонение подписка и чака дело. Ще бъде подсъдима за убийство.

Тя е на 41 години е. С малки деца е и доскоро е била помощник-възпитател в детска градина. Не пожелава да й се казва името, но пожелава да бъде разказана историята й. Двамата започнали връзка преди 11 години. Мъжът е бил с 11 години по-възрастен от нея. Бил доставчик на кафе.

„Съвсем в началото си беше мил и внимателен, не беше груб. Все едно идеалния мъж, преди децата. По никакъв начин не ми е посягал. Агресията ескалира по време на втората бременност. Докато бях бременна ми посегна. Не си спомням за какво. Посини ми окото, а вечерта си покани гости. Започнаха да зачестяват случаите още по време на бременността. Както си стои тихо и кротко и почва ужасно викане, без причина. Обвиняваше ме за всяко нещо. Помислих, че е напрежение заради тежката бременност. Посягаше ми. Детето се роди преждевременно, лежа в кувьоз. Започна да ми взима картата за майчинството, на която се превеждаха детските. Започна да ме оставя без пари. Оставахме без ток. Гонил ме е боса и по домашни дрехи насред зима от вкъщи. Знае, че ме е страх от високо и ме провесваше от терасата. Побоища. Имам счупена скула, многократно счупени ребра, белег на главата. Децата чуваха, колкото и да се стремя да ги предпазвам. Пускала съм жалби, многократно е идвала полиция. В повечето случаи той излиза навън и бяга“, разказа тя в ефира.

До прокуратурата през годините достигат три сигнала. В два от случаите тя сама оттегля жалбите впоследствие. Третият път обаче мъжът е осъден – на три месеца условно за нанасяне на лека телесна повреда.

А по думите й, през последната година агресията става нетърпима. И така до 21 февруари, когато с децата се прибират вкъщи.

„Ток няма. Но във входа има, значи… Той каза: „Не е вярно, аз съм го платил“. И оттам почна всичко. Пусна си музика, сипа си ракия, продължи да крещи, да дудне, да вика, да блъска. Бях купила свещ в бурканче, за да имаме някаква светлина. Дойде и ме заля с горещия восък. А зсе предпазих с телефона, той още повече побесня и ме замери с масивна чаша за уиски, в която си беше сипал ракия. Не помня какво стана след това. Падна ми пердето. Помня само, че съм звъняла на 112. Оказва се, че съм им звъняла три пъти. Казала съм нещо от сорта „Елате бързо, моля за помощ“. Разбрах какво се случва чак в ареста. Според мен щеше да дойде някакъв такъв момент, но щях аз да съм жертвата. Децата разбраха, задават въпроси, всичко съм им обяснила. Не питат вече“, завършва разказа си жената.

Кадър: Нова тв

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации