13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, май 2, 2024

Затягат примката: Руските граждани, със забрана да пътуват в чужбина, трябва да предадат паспортите си

Най-четени

Още публикации

Руснаците със забрана за пътуване в чужбина ще трябва да предадат паспортите си на властите в рамките на пет дни, след като бъдат уведомени, съгласно правителствен указ, който влиза в сила днес.

Според руския закон властите могат да наложат забрана за пътуване на наборници, служители на Федералната служба за сигурност (ФСБ), осъдени или хора, които имат достъп до държавни тайни или „информация от особено значение“, наред с други.

Върнатият паспорт ще бъде съхраняван от органите, които са го издали, като органите на вътрешното министерство или на външното министерство.

След отпадане на забраната за пътуване, паспортът може да бъде върнат след попълване на заявление, съгласно правителственото постановление.

Лицата, чието право на пътуване е временно ограничено на основание наборна военна или алтернативна гражданска служба, ще трябва допълнително да представят военна книжка с доказателство за отбита служба, се казва в решението.

През март „Файнениъл таймс“ съобщи, позовавайки се на неназовани източници, близки до въпроса, че службите за сигурност на Русия конфискуват паспортите на висши служители и ръководители на държавни компании, за да предотвратят задгранични пътувания.

Източник: БГНЕС

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации