20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 27, 2024

3000 лева е средната заплата в този български град: Ето какъв подарък получиха за Коледа

Най-четени

Още публикации

Челопеч е градът с най-висока средна заплата в България – около 3000 лева към средата на 2023 година.

Собствениците на електромобили в Челопеч и региона вече могат да се възползват от станция за зареждане, инсталирана на обществен паркинг срещу сградата на общината. 

Станцията за зареждане на електрически автомобили ще бъде захранвана от фотоволтаична инсталация, като стойността на проекта е 77 952 лева с ДДС, предаде OFFnews.bg.

Проектът е реализиран вследствие на сключен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма “Опазване на околната среда и климатични промени” на ФМ на ЕИП по проект „Устойчиви решения за смекчаване и адаптация към изменението на климата в малките общини”.

Зарядната станция е достъпна за денонощно ползване от страна на собствениците на електромобили. Зареждането е напълно безплатно и не изисква допълнителна оторизация. 

През април ИПИ обяви, че най-високата средна брутна месечна заплата в България е именно в Челопеч. 

Любопитно е, че Челопеч бе и рекордьор по активност на местния вот, където 75% от хората в избирателните списъци гласуваха, а кметът Алекси Кесяков бе преизбран с 64,8 на сто от гласовете. 

Снимка: Google maps

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации