25.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, юли 20, 2024

Да помогнем на едно младо момиче да живее!

Най-четени

Още публикации

Елица е на 25 години родом от Каварна, живее и работи от близо 10 години във Варна развива се успешно в областта на информационните технологии – предстои ѝ най-доброто от живота. Историята започва от невръстна детска възраст, когато след редица изследвания се установява наличие на високо съдържание на еритроцити в урината, а впоследствие и протеинурия. Диагностицирана с хидронефроза, а във времето диагнозата се променя на IgA гломерулонефрит. Започва лечение с лекарства за кръвно налягане, тъй като те повлияват и на бъбреците. Първата бъбречна биопсия е през 2007-ма година в София, където се установява хроничен гломерулонефрит с минимални изменения. До 2015 година е лекувана с имуносупресия и кортикостероиди, но заболяването прогресира.

Извършени са още две бъбречни биопсии в Турция, като след последната на 09.11.2023, седмица по-късно, на 17.11 излиза и тежкия резултат, че Елица се нуждае от спешна бъбречна трансплантация, защото бъбреците ѝ са силно увредени и съвсем скоро ще спрат да работят.

В момента семейството на Елица е в Турция и се провеждат в известна турска болница изследвания, които да потвърдят възможността бащата на Елица да е неин донор за бъбречна трансплантация. По информация от родителите на Ели, трансплантацията заедно с процедурите след това ще коства около 200 000 евро. Сумата е безкрайно висока и непосилна за семейството на младото момиче. Затова и Ели се обръща с апел за помощ и съпричастност към всички хора с възможност да помогнат.

Този понеделник в официалната благотворителна страница във Фейсбук – Заедно за Ели тя написа:

Здравейте, приятели

Днес от 7.15ч (6.15ч българско време) сме с баща ми в болницата и преминаваме редица тестове и прегледи, необходими преди самата трансплантация. Утре ще стане ясно дали със здравословното състояние на баща ми всичко е наред, за да стане мой донор.

Тук, въпреки това, което предстои, се чувствам спокойна и в сигурни ръце. Отношението е повече от страхотно и целият екип е грижовен.

За жалост, обаче травмите, омерзението, лошото отношение, лечение и крайните прогнози тип “до 40 как ще изкараш с толкова трансплантации; няма смисъл да се бориш” от “светилата” в българската нефрология се опитват леко да ме разклатят. НО… все пак, именно тези думи ме карат още повече да се боря с пълни сили!

Благодаря ВИ скъпи мои приятели, че се интересувате постоянно от състоянието ми, че ме подкрепяте, помагате, чувате, разбирате, преживявате, плачете и се смеете с мен( в момента по-рядко, но не за дълго)!

Съпричастието към чуждата болка е висша добродетел и се радвам, че обкръжението ми е такова! Пълно с хора с ГОЛЕМИ !

Бъдете здрави и благословени!

Дарителска сметка:

Банка: Postbank

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG07 BPBI 7938 4062 6303 01

Титуляр: Елица Емилова Томова

Можете като основание да напишете “дарение”.

Източник: Moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации