23.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, юли 22, 2024

Каква присъда ще получи Ивайло, който уби приятелката си в Евксиноград

Най-четени

Още публикации

Днес – 13 декември ще бъде разгледано делото за убийство срещу 40-годишния Ивайло П. Той е подсъдим за умъртвяването на своята приятелка, извършено в началото на тази година. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин за убитата, с особена жестокост и при условията на домашно насилие.

Убийството е извършено на неустановена дата, в периода от 1 януари до 8 януари тази година. Подсъдимият е обвинен, че е умъртвил 32-годишната Валентина В., с която живеел от около 2 години на семейни начала. Обитавали дома на неговия баща в местността Евксиноград. Двамата употребявали наркотици и често помежду им възниквали конфликти. В много от случаите, словесните спорове прераствали в прояви на насилие спрямо Валентина. На 21.02.2022 г., Районният съд във Варна издал заповед за защита, с което мъжът е бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо жената и да я доближава на по-малко от 200 м. за срок от 18 месеца. Заповедта била нарушавана и двамата продължили да поддържат отношения. На 1 януари тази година, жената посетила родителите си, след което се прибрала при подсъдимия. Според обвинението, между тях отново избухнал скандал, който по-късно прераснал в жесток побой. Жената починала вследствие на нанасянето на многобройни удари със значителна сила, по жизнено важни органи на тялото, при които е изпитвала мъчителни болки и страдания.

Съдът конституира като граждански ищци и частни обвинители близките на жертвата, които предявиха искове за нанесени болки и страдания, в следствие на извършеното престъпление.

За деянието, за което е обвинен Ивайло П., законът предвижда най- тежкото наказание в НК – „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Той и защитата му поискаха разглеждане на делото по т.нар. „съкратена процедура“. В този случай ще бъдат ще бъдат изслушани само вещите лица, изготвили съдебно-медицинската и химическата експертиза и един свидетел, който е бил общ приятел на убитото момиче и 40-годишния мъж. Допълнително ще се явяват и свидетели, които съдът допусна за изслушване, които да дадат характеристични данни за подсъдимия, както и такива, доказващи болките и страданията на роднините на жертвата. Съдържанието на всички други протоколи от разпити на свидетели и експертни заключения от досъдебното производство ще бъдат прочетени и приобщени, за да бъдат взети предвид от съда при постановяване на присъдата.

Възможно е, ако приключат изслушванията на вещите лица и свидетели, както и на пледоариите, още утре да бъде произнесена и присъдата на Ивайло П.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации