20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, май 20, 2024

Кой и защо изгаси Катедралата във Варна?

Най-четени

Още публикации

След ремонта на Катедралата, той вече не свети нощем.

Варненци изразиха възмущението си от този факт в социалните мрежи.

“Кой и как допусна – може би най-емблематичната сграда във Варна, която е и паметник на културата, а именно Катедралния храм “Св. Успение Богородично” да бъде без осветление?”, пише възмутена варненка.

В публикацията варненец пита:

“Защо след така нареченият основен ремонт, беше премахнато ефектното осветление по фасадата на Варненската катедрала? Навсякъде по света паметниците на културата, православните храмове, университети, музеи и т. н. са с ефектно осветление именно, за да подчертават стила и красотата на дадената сграда.

Ефектното осветление на Варненската катедрала беше поставено по времето на покойния Митрополит Кирил Варненски и интересно защо премахнато след ремонта?

Обръщам се и към служителите на Варненска и Великопреславска света митрополия: Мили служители на Бога, харесва ли ви, че уникалната архитектура на Митрополитския храм- паметник “Успение Богородично” е потънал в мрак и дори е незабележим вечер, когато минаваш покрай него?”.

Снимки: Фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации