16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, май 18, 2024

Внимание! Мамят българи с фалшиви резервации за празниците

Най-четени

Още публикации

Стотици българи бяха изманени от платформа, която продава фалшили резервации за пакети за хотели за Коледа и Нова година.

Абсурдът продължава с част от потърпевши мениджъри, които през въпросната платформа са си направили резервации в техните си хотели, в които отдавна няма свободни места.

Мениджърът на хотел край Бургас Кристиян Киров разказа как е разкрил измамата.

Разбрах, че се случва нещо нередно с нашия хотел преди три дни в неделя, когато наши колеги от района на язовир Батак ни сигнализираха за този фалшив сайт и това че нашият хотел също фигурира сред всички останали, започна той по Нова Тв.

Аз влязох да проверя веднага, опитайки да направя резервация за Нова година, защото знам че отдавна нямаме свободни легла на тази дата. Фалшивият сайт веднага прие резервацията, получихме потвърждение, малко по-късно обаждане и комуникирахме с измамниците по телефона, за да добавим допълнителни услуги, добави той.

При тях нямаше никакъв проблем, всичко беше достъпно и така просто получавах постоянно проформи, все по-големи за всички услуги, които искаме от другата страна. В хотела обаче не пристигаше никакво запитване, никакво питане, изобщо никаква комуникация с хотела, каза още Киров.

В понеделник сутринта той е подал сигнал до министра на вътрешните работи, който мигновено реагирал и го пренасочва към отдел Киберсигурност.

В рамките на няколко часа те успяват да блокират сайта и да блокират сметката на измамниците.

Според Киров там е събрана сериозна сума и доста хора са „опарени“ от въпросните измамници.

Слава богу, наистина благодарности този път на МВР, които много бързо реагираха и предотвратиха продължаването на тази измама. Сега очаквам парите на хората да бъдат възстановени. Препоръчвам на всички, които искат да си направят резервации за празниците, да го правят директно чрез сайта на хотелите, завърши Кристиян Киров.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации