31.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, юли 23, 2024

Ало измамниците в предколедна треска!

Най-четени

Още публикации

Опитите за телефонни измами са зачестили изключително много през последните седмици. За това предупреждават от полицията. На ден се регистрират десетки позвънявания към жители на София по познатата схема, че се провежда полицейска операция и е необходимо съдействие, съобщи NOVA.

„МВР не се обажда на хората, не искаме пари и ценности”, подчерта гл. инспектор Стефан Попов. Той обясни, че към момента са актуални и други стари схеми – като тази с пострадал близък. За последните три месеца на територията на столицата за телефонни измами са задържани петима души.

СДВР залови и банда, принудила възрастен мъж да ѝ даде 13 700 лева. „Задържаните жена и мъж са участвали като мулета. Конкретната измама е започнала на 12 декември, когато получихме сигнал, че възрастен човек е предал на два пъти различни суми. След като ние се включихме, установихме, че измамата продължава. На 13 декември, съвместно с колегите от 1 РУ, направихме организация и при поредното предаване на сума, задържахме двете лица в София. Едното е на 35 години, а другото – на 23”, обясни гл. инсп. Попов.

Извършителят на телефонната измама се представил за полицай. Действията на органите на реда сега са насочени към достигането на организатора. По неофициална информация парите вече са достигнали до него.

Гл. инсп. Попов поясни, че през последните месеци преобладаващите случи на измами са извършени със симкарти на румънски оператори.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации